Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 2. 2016

Inkvizice a brokolice

Která potravina je nejvhodnější pro inkvizitory? Které potraviny se Satan děsí? Kterou potravinou byl Kristus živ?

Správnou odpovědí na tyto otázky je samozřejmě brokolice (Brassica oleracea). Zde je několik důkazů, proč je tomu tak:

1) Bůh miluje tuto planetu a brokolice je zelená. Cestou formální logiky tedy musíme dospět k závěru, že Bůh miluje brokolici. 

2) Kacíři a nepřátelé Boha a církve brokolici nesnášejí. Mezi nejslavnější odpůrce brokolice patřil například Jidáš Iškariotský či Jana z Arku, z žijících pak např. nechvalně proslulý antiteista Richar Dawkins. 

3) Již odedávna byla brokolice řazena mezi přední kulturní rostliny. Byla pěstována v klášterních zahradách a všeliké její variety jsou dodnes uchovávány v předních světových herbáriích (Londýn, Halsinky, Petrohrad)

4) Primitivním národům, které i v dnešní době žijí na úrovni doby kamenné, není brokolice známa. Uvážíme-li princip ekvivalence, lze vyvodit, že brokolice je výsadou vyspělejších (a tudíž lepších) společenství. 

5) V rozkošných zelených kudrlinkách brokolice lze nezřídka spatřit tvář panny Marie či Ježíše Krista.

6) Původní Bible byla tištěna na papír vyrobený z brokolice. Všimněte si navíc podobnosti mezi počátečními písmeny obou slov. 

Seznam důkazů lze samozřejmě mnohonásobně rozšířit, avšak již toto množství je prakticky nezpochybnitelné. Pokud Vás tedy nepřesvědčilo, patříte patrně do množiny heretiků. Navrhujeme Vám proto předběžně se přihlásit na upálení na adrese: kat.inkvizice@post.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

BOŽÍ !!!

Inkvizitor amatér, 15. 6. 2016 22:11

Tož toto je boží :D Vždy když si vařím brokolici, tak si pročítám vaše články ;)