Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 2. 2016

O společnosti Jan Hus, a. s.

Naše společnost Jan Hus, a. s. je inkviziční společnost s dlouholetou tradicí. Založena byla roku 1415 na počest významného českého muže, jenž byl inspirací prapředkům naší společnosti k velmi výhodnému a společensky váženému byznysu.

Společnost fungovala bezproblémově až do cca poloviny dvacátého století. Za sebou měla několik miliónů úspěšných poprav, čarodějnických honů a dalších úspěšných konců špatných bytostí. Jan Hus, s. r. o. se neúčastnila poprav jen jakožto samotná vykonavatelská firma, ale také externě. Například, 21. června 1621 se při popravě sedmadvaceti pánů na Staroměstském náměstí v Praze rozmáchl kat mečem naší společnosti a následně byly hlavy mučedníků napíchnuty na kůly speciálně vyrobené v naší Janově truhlárně. Společnost ukončila svůj provoz v roce 1936, když oheň převálcoval vznik komor s přímým plynovým spalováním.

K obnovení společnosti došlo na její šestisté výročí, kdy byla dokonce zřízena i škola, jež získala vysokoškolský statut. Řadí se pod Teologickou fakultu (i když se někdy upalují i církevní hodnostáři, ale takový je život) a nabízí jak studium teoretické/dějepisné, tak také praktické. Všichni absolventi musí absolvovat jak praktické, tak i teoretické studium. Více informací o formách studia a přijímacím řízení naleznete v záložce "uchazečům".
 

Reklama:

ZNÁTE ČARODĚJNICI? ROUHÁ SE NĚKDO Z VAŠICH BLÍZKÝCH A VEDE NEBEZPEČNÉ ŘEČI? SEŠLETE NA NĚJ INKVIZICI! KONTAKTUJE NÁS NA NAŠEM MAILU!